Artikkelsamling

Under ligger det ei samling av artikler som er skrivet om vår bedrift opp gjennom tidene.

Tungt inn i fiskeindustrien

I mai 2020, gjekk Øen Kuldeteknikk inn i ei kontrakt med med firmaet Scale AQ. Settefiskanlegget som Øen skal levere til er i storleik om lag 5 gonger større enn anlegget på Frøya, og utgjer om lag 8 millioner kroner for Øen.

fiskeoppdrett riktig str
Fjordingen 11 millionar

Kontrakt med Nortura

I 2013 vann Øen Kuldeteknikk anbodskonkurransen på rehabilitering av Nortura Sogndal sitt kjøleanlegg.

Orderen på 11 millioner kroner endte opp med å bli Øen kuldeteknikk sin største kontrakt siden starten i 1980.

"Plug and play" med fjordvarme

Nytt fjordvarmesystem vart starta opp i Ulstein i 2015. “Eit banebrytande samarbeid” mellom Eid, Hornindal og Ulstein.

Systemet blir brukt til å utnytte varme fra fjorden til oppvarming på land. Ein ny og meir miljøvennlig anleggstype.

Ulstein Fjernvarme nov 2015
Fjernvarme Sogndal 2012

Varmer opp med fjorden

Øen Kuldeteknikk leverte to enorme varmepumper på tilsammen 24 tonn. De blir brukt til å varme opp campusområder i Sogndal.

Pumpene er på 2,4 megawatt og blir brukt til å produsere varme på opp til 70 grader. Energien til dette er hentet fra sjøen.

 

Varmer med tørrkjøler

Øen Kuldeteknikk har levert anlegg til Ekornes på Tynes. Dette anlegget bruker tørrkjølere. Frank Øen forteller at tørrkjølere fungerer mye bedre enn luft til vann-varmepumper.

Mindre avising er godt poeng for å velge tørrkjølere. Når desse maskinene har behov for avising tilføres varme fra varmeanlegget og det tar ikke mange minuttene før isen er borte, og anlegget igjen leverer varme.

2012 vvs
2011 Valldal

Jordbær og Fjernvarme

Frank Øen vart kontakta av Valldal Fjernvarme og Valldal Grønt, sammen skulle dei få til eit kombinert fryseanlegg og fjernvarmeanlegg.

Gjennom dette anlegget fikk man en god utnyttelse som både var miljøriktig og energieffektivt. Rett og slett eit typisk “vinn vinn” anlegg.

Fjøsluft til hus-oppvarming?

Bjarne, startet med å levere matbod-kjølere i 1980. 2 år senere etter oppstarten fikk han autorisasjon som kjøleentreprenør, og arbeidet bevegde seg over til gå mot større kjøleanlegg i forretninger, slakteri, meieri, sykehjem og liknende.

Planen til Bjarne videre var å begynne med varmegjenvinning. Han skulle prøve å hente så mye varme han kunne gjennom vanleg ute-luft.

Fjøsluft til oppvarming